A Music Hungary 2014 témái

05.15. Eger, Bolyki Pince

 • mi a zeneipar és kik a szereplői? 
 • akkor a zene az most művészet vagy iparág?
 • a komoly és a könnyűzene elfér egy csárdában?

 

1. téma:  Előadások

Zeneipari felmérés előzetes eredményeinek ismertetése.  /10:15-10:35/
 • Egy a zeneipar nemzetgazdasági jelentőségét felmérő, átfogó kutatás készül 2014 első felében, aminek előzetes eredményeit, elsőként és első kézből ismerhetik meg a Music Hungary látogatói.
 
Creative Europe Program /10:40-11:00/
 • A program 2014 őszén várható, új pályázati kiírásainak ismertetése

Résztvevők:    

 • Dr. Szűcs Tamás: 2006 és 2009 között az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatóságának stratégiai igazgatója volt. 2004-től Balázs Péter, majd Kovács László biztosok kabinetfőnöki posztját töltötte be.1995 és 2004 között diplomáciai megbízást teljesített Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletén Brüsszelben, ahol fő felelősséget viselt a csatlakozási tárgyalások koordinációjáért és az EU intézményi reformját célzó tárgyalásokért. Dr. Szűcs Tamás több európai integrációs szakkönyv és kiadvány szerzője, illetve szerkesztője. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője 2010. január 1-jétől.
 • Székely Edit: a KultúrPont iroda vezetője korábban nemzetközi tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, nemzetközi kulturális tevékenységeket koordinált. Nemzetünk kultúrájának egyik nagykövete az Európai Unióban és kontinensünkön kívül is. Bár munkája jórészt pályázati anyagok, e-mailek világához köti, de gyakran kell utaznia a világban, hogy megmutassa más nemzeteknek Magyarország sokszínű kulturális kincseit. 2013. május 9-én „Magyarországért Európában” díjat vehetett át Martonyi Jánostól, Magyarország külügyminiszterétől eddigi Európai Unióért végzett munkásságért.

2. téma: A magyar zenei repertoár helyzete, esélyei és export lehetőségek  /11:10-12:00/

 • EU jogalkotás, szerzői jogi reform,
 • centralizáció vagy nemzeti jogkezelés,
 • zenei export,
 • Budapest, mint regionális zenei központ,
 • mitől és meddig magyar egy zenemű?

Moderátor:  

Jeszenszky Zsolt: a zeneipar számos területén aktív szakember. Jelenleg a Magyar Lemezlovas Egyesület Elnöke, valamint a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) sajtófőnöke, illetve a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) munkatársa. Alkalomszerűen rádióműsort vezet a Lánchíd rádióban és DJ-ként is időnként megmutatja magát.                   

Résztvevők:    

 • Dr. Gulyás Gergely: Jogász, szakpolitikus. A Fidesz országgyűlési képviselője. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. A 2002-2010 között (köztük a 2006. őszi tiltakozások során) elkövetett jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság Fideszes alelnöke. 2011-2012 között a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke volt.      
 • Dr. Tóth Péter Benjámin: 2000-ben végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, azóta az Artisjusnál dolgozik. 2007-ben a jogi főosztályon osztályvezető, ezt követően 3 éven át a jogi főosztály főosztályvezető pozícióját töltötte be. 2010-től az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatójává nevezték ki. A pozíció célja, hogy az Artisjus az eddiginél aktívabb kapcsolatokat tartson a külvilággal. Tóth Péter Benjamin a Budapesti Kommunikációs Főiskola PR-Kommunikáció szakirányon 2011-ben elnyerte az „Az év pr-szakdolgozata 2011.”címet.       
 • Horváth Gergely: Danubius Hotels Group-nál kezdte szakmai pályafutását. A margitszigeti Thermál és Grand Hotel házak értékesítésében tevékenykedett, később értékesítési igazgató lett. Ezt követően a Danubius-központban tanácsadóként dolgozott, majd a budavári Hilton Budapest értékesítési igazgatója lett, ezalatt elvégezte a Nemzetközi Hilton Akadémiát. 2010-ben a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója lett, majd 2012-óta a szervezet átalakítása miatt a vezérigazgató-helyettesi pozíciót tölti be, de a mai napig Ő az operatív vezető.      
 • Liber Endre: Producer, kiadó, zenész. .A Hangvető Zenei Terjesztő Társulás alapítója. A 2015-ös budapesti World Music Expo (WOMEX) egyik főszervezője. A Tükrös zenekar brácsása.       
 • Szép Fruzsina: Volt már kultúrdiplomata Brüsszelben, a Muzsikás zenekar menedzsere, a PANKKK program keretében indított Magyar Zenei Exportiroda vezetője és még számos területen bizonyított. Jelenleg a Sziget Fesztivál programigazgatója, a Kodolányi János Főiskola vendég oktatója és az Európai Fesztiválszövetség (Yourope) alelnöke. A nemzetközi szakmai konferenciák közkedvelt előadója.

3. téma: Digitális zenefogyasztás  /12:10-13:00/

 • mit tudnak kínálni a nagy nemzetközi szolgáltatók a helyi tartalom-előállítóknak?
 • a digitális zene a jövő?
 • lehetséges platformok,
 • vannak-e még ország/nyelvi határok?
 • piac-e az online piac?

Moderátor:    

Bodrogi András: Digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, dalszerző-énekes. A Youtube tartalom optimalizációt és menedzsmentet a legmagasabb szinten űzi és oktatja Magyarországon. Zeneipari tevékenységét előadóként kezdte, majd az EMI Hungary lemezkiadónál már az asztal túloldalán folytatta. Digitális zenei szakértőként dolgozik már több mint 10 éve és többek között hozzá köthető az első ilyen típusú oktatás elindítása Magyarországon.
        
Résztvevők:    

 • Fehér Gyula: Magyarország egyik legsikeresebb startup vállalatának, a 2007-ben indult Ustream.tv-nek az alapítója és igazgatója. A cég mára egyértelmű világsikert futott be, havi több mint 50 millió felhasználóval,  az élő online közvetítések területén világelsők, az elsődleges versenytársuk a Youtube. Elsődlegesen a termék és technológiai stratégia szervezésére összpontosít, valamint a hazai és tengerentúli Ustream mérnöki csapat fejlesztéseit irányítja.
 • Peremenczky Krisztina: 2012. június 3-ától vezeti a Magyarország legnagyobb major hanglemezkiadójának számító Universal Music Hungary Kft-t. A Warner Music Hungary-től érkezett és 2005 óta marketingigazgatóként dolgozott a cégnél. A Magyarországon 1993 óta jelen lévő Universal cég az egyik tulajdonosa, az utóbbi évek egyik legizgalmasabb zeneipari vállalkozásának a Spotify-nak is.
 • Gallasz Enikő: A WM Music Distribution aggregátorcég vezetője.
 • Jehan Paumero: A Francia származású fiatalember Pécs legjellegzetesebb figuráinak egyike. Zenész, koncert és fesztiválszervező. PsychoMutants oszlopos tagja. Believe Digital aggregátorcég magyarországi képviselője.
 • Szarka József: Korábban a Sony Music Hungary vezetője volt, most a Hear Hungary Music Kft ügyvezető igazgatója. Jelenleg ugyanis ez a cég látja el a Sony kiadó magyarországi képviseletét. A MAHASZ elnökségi tagja.
 
13:15-14:45 Ebéd
 

4. téma: Nemzetközi példák, a Finn modell /15:00-15:20/

 • Egy ismertető előadás arról, hogy hogyan működik és miért, a sok szempontból hasonló adottságokkal rendelkező Finnország zenei kultúrája, avagy miért és miként lehetet mára Finnországból zenei nagyhatalom. 

Előadó:

 • Tuomo Tähtinen: A Finn Zenei Exportiroda vezetője. Gitárosként kezdte majd helyi klubok promótere lett, aztán később független és nagy lemezkiadók munkatársaként számos nemzetközileg sikeres zenésszel dolgozott együtt. 2008-ban csatlakozott a Music Export Finland-hoz, ahol kezdetben kommunikációs feladatai voltak, majd 2012 óta az ügyvezető igazgatói pozíciót tölti be.

5. téma: Könnyűzenei "közoktatás" /15:30-16:20/

 • az iskolai zeneoktatás jelene és jövőképe,
 • zenészek és zeneértő közönség képzése már a középiskolákban,
 • próbatermet és hangszert a diákságnak,
 • mi lehet/legyen a tananyag és honnan lesz képzett tanár?
 • háttéripar (manager, producer, stb.) képzés,
 • könnyűzenei örökség megőrzése, archiválása, rock múzeum, stb.

Moderátor:    

Réz György: A Majdnem Híres Rocksuli alapító tagja. Szerkesztő és zenei szakíró. Dolgozott a Wanted/Wan2 magazinnál. Később a Sziget.hu szerkesztője, majd a Flyerz magazin főszerkesztője volt. 2014-ig a Sziget Szervezőiroda fesztiváljainak webes megjelenését koordinálta, jelenleg a Libri Médiánál a Fidelio.hu főszerkesztője. Saját projektje a Szorongás.com mentálhigiénés és megmondó életmódmagazin.
        
Résztvevők:    

 • Doncsev Andás: Bölcsész és újságíró végzettséggel is rendelkezik. Államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában, de korábban elsősorban a Miniszterelnök közvetlen munkatársaként és szövegírójaként vált a politika világában ismerté. Ugyanakkor kulturális területen sem járatlan, hiszen Saját cégével foglalkozott könyv- és cd kiadással, volt kulturális televíziós műsor producere, de a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójaként és a balatonparti város kultúráért felelős alpolgármestereként is megmérette magát. Tanult zenész, aki játszott jazz zenekarban is, de a zongorát és a gitározást is inkább hobbinak tekinti, a zenei babérokat inkább énekes-dalszerző feleségének tartogatja.
 • Balogh Géza: Az egyik legjelentősebb szakmai szervezet, a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke. A HANOSZ egyik oszlopos tagja az Interton Kft. melynek szakmai irányítását végző Balogh Géza több jelentős szabadalmat, egyedi tervezői és mérési eljárást dolgozott ki. Kifejezetten nagyméretű és komplex audiovizuális rendszerek tervezése és kivitelezése, valamint komoly publikációk, kiemelkedő szakmai és tudományos eredmények fűződnek nevéhez.
 • Bekényi József: A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák titkára. Zeneművészeti ág- szekcióvezető. Zeneiskolai tanár. Több országos, az oktatással kapcsolatos felmérés elemzésében részt vett,, melyek közül kiemelkedő a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak szakos ellátottságát és végzettségi szintjét elemző felmérés, eredményei az 1996-os Közoktatási Törvényben jelennek meg.
 • Babos Gyula: Liszt Ferenc-díjas magyar dzsessz-gitáros. 1977 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakának tanára.  Számos hazai, illetve külföldi dzsessz-zenésszel fellépett már és lemezt is készített.  1964-óta aktív zenész, játszott a Kex-ben, a Rákfogóban, de első saját együttesét, a Saturnust 1979-ben alapította. Azóta több zenekart vezetett, közülük a legutóbbi a Babos Project Special.

6. téma: Az élő zene jövője /16:30-17:20/

 • hobbi vagy szakma?
 • klubok, koncerthelyek,
 • fesztiválok,  
 • tehetségkutatás és gondozás,
 • lehetnek-e nemzetközi sztárjaink?

Moderátor:    

Jávorszky Béla Szilárd: Zenei szakíró, műfordító.  Több könyve jelent már meg a hazai és nemzetközi könnyűzene különböző korszakainak és stílusainak a történelméről. Dolgozott a Népszabadságnál, az Új Magyarországnál, de az elmúlt huszonkét évben alkalmanként publikált a Magyar Narancs, a Kritika, vagy a Playboy magyar kiadása hasábjain is, illetve számos zenei szaklapban.
        
Résztvevők:    

 • Bognár Attila: A világ legjobb klubjának is megválasztott A38 hajó társtulajdonosa és vezetője. A fővárosi kulturális élet nagyformátumú alakja. Már a 80-as években underground zenekaroknak szervezett koncerteket, a Közgáz Klubban, majd a 90-es években már a Bahia Kiadó alapítója és vezetője volt. Később kortárs képzőművészeti galériát is alapított, felügyelte a Millenáris működését, a mozgókép alapítványban is kurátorkodott, de eddigi fő műve mindenképpen a főváros meghatározó kulturális intézménye, az A38 hajó.
 • Tóth Tibor: Az egyik legmeghatározóbb hazai menedzsment cég, az Etalon Produkció tulajdonosa és ügyvezetője, zenei menedzser. Az iroda többek közt a Qumby, Kispál és a Borz, Péterfy Bori & Love Band zenekarokkal foglalkozik.
 • Vitáris Iván: A 2010-ben alakult Ivan & the Parazol frontembere. A zenekar sikerét jól mutatja, hogy három és fél év alatt az ország egyik legnépszerűbb zenekarává váltak és már több külföldi rendezvényre is meghívást kaptak. Az angolul éneklő frontember zenekara, nemzetközi szinten is az egyik legígéretesebb hazai produkciónak számít, eddig két stúdió albummal jelentkeztek.
 • Brády Márton: A Showtime Budapest ügyvezető igazgatója. 1995-ben alapította meg az egyik legjelentősebb hazai  koncertpromóter céget, és azóta már, több mint 400 nemzetközi sztár hazai fellépését köszönhetjük nekik. Időközben eladta egy nemzetközi multinak, majd visszavásárolta a cégét. Az elmúlt két évtizedben a tevékenységét is több irányban bővítette, a jegyterjesztéstől a technikai szolgáltatásokig. A legutóbb új oldaláról is megismerhettük, mivel nemrég jelent meg a hobbi zenekarának lemeze, amelyen gitározik és énekel.
 • Lobenwein Norbert: A VOLT Fesztiválnak, a Balaton Sound-nak, a Strand fesztiválnak és a B. My Lake-nek az alapítója és fesztivál igazgatója, a Sziget Kft társtulajdonosa. A fővárosi Akvárium Klub egyik tulajdonosa, a NAGY-SZÍN-PAD verseny ötletgazdája és főszervezője. A szakmát több mint 20 éve Sopronban kezdte, ahol már gimnazistaként elkezdte szervezni a Micsoda Buli rendezvénysorozatot, majd barátjával megalapította a VOLT fesztivált. A 90-es évek végén Budapestre költözött és csatlakozott a Sziget Szervezőiroda csapatához, de mind Sopronban, mind - az új szerelem - a Balaton körül, számos kulturális rendezvény köthető mindmáig a nevéhez. Újságíróként és fényképészként is kipróbálta magát, de rendszeresen DJ-ként is fellép.

7. téma: Egy könnyűzenei program indulása /17:30-18:20/

 • mi történik a közös jogkezelőktől elvont forrásokkal?
 • mik a program fő céljai/eszközei?
 • mikortól indul és kiknek szól?
 • miben lesz más/jobb/több mint a PANKKK volt?
 • az állam szerepe a zeneiparban

Moderátor:    

Gerendai Károly: Üzletember, rendezvényszervező. A  Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft tulajdonosa és ügyvezetője. Már 14 évesen rock klubbot szervezett, és a Sziget 1993-as indulásáig a szakma számos területén kipróbálta magát. Volt plakátragasztó, turnémenedzser, koncertszervező, de dolgozott jegyszedőként, road-ként és zenekarok menedzsereként is. Terjesztett hanglemezeket, majd vezetett lemezkiadót, de igazán a hazai fesztiválpiac elsőszámú szereplőjeként vált a szakma meghatározó figurájává. Ő a Budapest Park egyik tulajdonosa is, de a legnagyobb designvásártól (WAMP), a Michelin csillagos étteremig (Costes) számos tevékenységével járult hozzá Magyarország és Budapest színesebbé tételéhez.
        
Résztvevők:  

 • Czutor Zoltán: zeneszerző, szövegíró, előadó, tanár. Zenei pályafutása 1989-ben indult be a Nyers zenekar frontembere, zeneszerzője és szövegírójaként. 2005-ben a Nyers feloszlása után megalapította a Belmondo zenekart, melynek napjainkig frontembere, zeneszerzője és szövegírója. 1998-tól több film, dokumentum film, színházi darab, TV-főcím és reklám zeneszerzője, szövegírója. 2009-től óraadó felsőoktatási és egyéb továbbképző intézményekben.(CE) A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (Szerzők) egyik alapítója, volt elnöke, jelenleg alelnöke.
 • L. Simon László: József Attila-díjas magyar író, költő, szerkesztő. 2004 és 2010 között a Magyar Írószövetség titkára. 2010-től a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke. 2011 októberétől a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke, majd 2012 óta alelnöke. 2012. június 18-tól 2013. február 27-ig a kultúráért felelős államtitkári pozíciót is betöltötte. 2013-ban kormánybiztossá nevezték ki, de emellett a Cseh Tamásról elnevezett új zenei kormányprogram kulcsfigurája, a program koordinációját is az Ő csapata végzi a kormányzat részéről.
 • Dr. Szinger András: Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület főigazgatója, jogász. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának elvégzése (2000) óta az Artisjus Jogi Főosztályán dolgozik, mint jogi előadó, majd osztályvezető, 2007 októberétől főigazgató-helyettes. Jelenlegi pozícióját 2008. július 1-jétől tölti be. Társszerzője a szerzői jogi törvény kommentárjainak, szerzője több szakcikknek, szakterülete az információs társadalom és a szerzői jogi szabályozás viszonya.
 • Berta András: Egyetemi tanulmányai lezárásaként diplomamunkáját a könnyűzenei támogatási programok európai példáiból írta, majd részt vett a magyar verziót (PANKKK) előkészítő szakmai stáb munkájában is. 2005-től a Magyar Zenei Exportiroda program koordinátoraként dolgozott, 2007-ben pedig átvette a PANKKK hazai támogatási rendszerének szakmai koordinációs és kommunikációs feladatait, majd programigazgatóként vezette a hazai és export projekteket egyaránt lebonyolító PANKKK Programirodát. Jelenleg a Sziget iroda nemzetközi kommunikációjáért és értékesítéséért felelős igazgatója.

8. téma: A zenei média ma /18.30-19:20/

 • megjelenési felületek, lehetőségek az előadóművészek számára,
 • a közmédia és a piaci szereplők feladata/szerepe,
 • kvóták, nyelvi korlátok,
 • Van-e/kell-e zenei szakújságírás?

Moderátor:    

Lévai Balázs: Televíziós és rádiós műsorvezető, szerkesztő, rendező. A Bestseller és a Nagy Könyv című olvasásnépszerűsítő sorozatok arcaként vált ismertté. Több ismeretterjesztő-kulturális műsor ötletgazdája, producere és szerkesztője volt. Az M1-en futó nagysikerű Dob+ Basszus műsorvezetője. Emellett zenekarok művészeti vezetőjeként dolgozik.
        
Résztvevők:        

 • Németh Róbert: A Heaven Street Seven zenekar basszusgitárosa. Az egyik legfoglalkoztatottabb zenei szakújságíró, szerkesztő. A Presscode elnevezésű - elsősorban a zeneipar különböző területeit kiszolgáló - sajtóügynökség társalapítója, a Majdnem Híres Rocksuli tanára.
 • Dr. Szabó László Zsolt: Előbb okleveles közgazda lett, majd közgazdaságtanból szerzett doktori címet, továbbá jogi szakokleveles közgazdász képesítést. Volt már a Duna Tv alelnöke, a Magyar Televízió elnöke, majd az Echo Tv-t is vezette, de az MTI vezérigazgató helyettesi posztját is töltötte már be. 2013 októberében nevezték ki a közmédia első számú vezetőjévé, az MTVA megbízott vezérigazgatójává.
 • Gyimesi László: A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkára. 1994-től egyidejűleg tölti be a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöki tisztségét, illetve 1997-től együttesen ellátja az Előadóművészi Jogvédő Iroda elnöki teendőit is. Évek óta részt vesz, több, az előadóművészek jogaival foglalkozó nemzetközi szervezet munkájában. Ezek mellett, többek között tagja, a Magyar Zenei Tanács elnökségének, a Közoktatáspolitikai Tanácsnak és a Szerzői Jogi Szakértő Testületének is, továbbá elnöke az Előadó-művészeti Tanácsnak.
 • Pawlowszky Tamás: A Recorder magazin alapítója, kiadója és kreatív producere. Korábban a Café Interactive üzletág igazgatója. 
 • Dr. Kollarik Tamás: Médiatanács tag
 • Mádl András: NMHH Műsorfigyelő és -elemző főosztályának vezetője

      

9. téma: Zeneipari szponzoráció /19:30-20:20/

 • mire van/lenne pénze a cégeknek?
 • reklám vagy mecenatúra?
 • reklámzenék/zenei reklámok?

Moderátor:    

Geszti Péter: Dalszövegíró, énekes, reklámszakember. A Nemzeti Vágta megálmodója. Korábban a Rapülők és a Jazz+Az együttesek tagjaként sikeres zenei karriert futott be.  A jelenleg is aktív Gringo Sztár frontembere. A 2010-ben indult magyar X-Faktor című televíziós tehetségkutató műsor egyik zsűritagja.
        
Résztvevők:  

 • Rózsa Iván: Végzettségét tekintve közgazdász, az International Business Schools angol nyelvű képzésen szerzett diplomát, később tanulmányait a Közép-európai Egyetemen (CEU) folytatta és szerzett  MBA-t. Pályafutása során több nemzetközi nagyvállalat marketinges pozícióiban töltött be vezető szerepet. 2007-től fő területe a vállalati kommunikáció és CSR lett. A Sanofi gyógyszercégnél lett előbb hazai, majd régiós kommunikációs igazgató, 2013-től pedig a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója. Munkája során igyekszik szokatlan módszereket, eszközöket használni mind a belső, mind a külső kommunikáció során.
 • Eölyüs Endre: A MasterCard budapesti irodájának vezetője. Diplomáit a Gödöllői Egyetemen és a CEU-n szerezte. Jelenlegi pozícióját megelőzően a Zuno Bank magyarországi leányvállalatának igazgatója volt, korábban pedig számos vezetői beosztásban a Budapest Banknál dolgozott. Feladata a magyar és szlovén piacok stratégiai és operatív irányítása.
 • Szőke Álmos: 8 éve A Red Bull Hungary kereskedelmi vezetője. Tizennégy évig a British American Tobacco munkatársa, ahol sales és marketing területen tevékenykedett. A zuglói jégkorong csapat tagja.
 • Fejes Tamás: Zenész, üzletember. 12 évesen kezdett el dobolni. Magyarország legnépszerűbb rockzenekarának, a Tankcsapdának dobosa. 2000 óta az együttes tagja. Az Ő elgondolásai alapján és irányításával sikerült a Tankcsapdát nemcsak sikeres rockzenekarrá, hanem piacképes marketingeszközzé is tenni. Emellett sikeres üzletember is, aki komoly hangszerkereskedői hálózatot épített ki és Roncsbár néven egy szórakozóhelye is van Debrecenben.
 
20:30-tól vacsora 
 

2014. 05. 16. - Hotel Eger&Park ****

3300 Eger, Szálloda u. 1-3.
 
10:00-tól Politikus fórum
 
Vendégek:
 
Schiffer András  LMP elnök
Mesterházy Attila  MSZP elnök
Dr. Rétvári Bence Fidesz-KDNP KIM Parlamenti Államtitkárság, parlamenti államtitkár
 

A Music Hungary konferencia további programja:

 

ÉTER WORKSHOP - 2014. május 16. (péntek) 12.00 - Bolyki Pincészet

Szakmai beszélgetések és bemutatók feltörekvő zenészekkel

Témák:

1. 12.00- 12.50 Szakmai tanácsok, bemutatók! ( Bolyki- konferencia terem)

 • Online és print megjelenések jelentősége ( közben... Bemutatkozik a Hammer World magazin )
 • Tanácsok aktív zenészeknek, gitár workshop és bemutató

Vendégeink: Cselőtei László ( Hammer World) és Bodor Máté ( Wisdom )

2.  12.55- 13.45 Zenei pályára készülsz? Mi mindent kell tudnod a zenélésen kívül... ( Bolyki- konferencia terem)

 • A zenészek megélhetési lehetőségei Magyarországon
 • Hangfelvételek, lemezkiadás, jogdíjak
 • Lemezeladás vs. turné - Mi kell a befutáshoz a zene világában?

Vendégeink: Dr. Tóth Péter Benjamin (Artisjus), Bodnár Réka ( Palya Bea menedzsere ) és Péter János (Firkin Band)

3. 12.55- 13.45 DJ-k és producerek helye a zeneiparba ( Bolyki Bor- bár)

 • teljes jogú élő fellépésnek számít-e ma egy DJ produkciója?
 • mennyi a promóciós értéke, ha a DJ játszik egy új zenét?
 • hogyan kereshetnek pénzt a zenéből a producerek?
 • kötelezettségek és érvényesülési lehetőségek ma a DJ-k számára
Vendégünk: Jeszenszky Zsolt ( Dj Szövetség)
 
14.30-tól indul a ÉTER Tehetségkutató Fesztivál.